background img

The New Stuff

Windows 10


Herkes Windows 9’un tanıtılmasını beklerken Microsoft sağ gösterip sol çaktı. Microsoft, Windows 10’u resmen tanıttı..
Windows 10’un Yeni Özellikleri Haberimizde.

Başlat Menüsü Yeni Tasarımıyla Geri Dönüyor
           
Windows 8’in yayınlandığı günden beri sevilmeyen ve dokunmatik olmayan masaüstü sistemlerdeki kullanım zorluklarından yakınılan modern arayüz bir adım geriye çekilmiş durumda. Ve yeni nesil başlat menüsü yeni tasarımıyla Windows 10’da yerini alacak..
Canlı Kutucuklar Başlat Menüsünde Yerini Alıyor

Microsoft tarafından yayınlanan ilk tanıtım videosuna bakılırsa, daha önce ortaya çıkan ekran görüntülerini doğrulayan bir başlat menüsü kullanıcıları bekliyor. Modern arayüzün temel taşı olan canlı kutucuklarla revize edilmiş yeni başlat menüsü, hem Windows 8 esintilerini taşıyor hem de klasik Windows deneyimini kullanıcılara sunuyor. Canlı kutucuklar klasik başlat menüsü öğelerinin hemen sağ tarafında yer alıyor. Bu bölüme favori web siteleri, favori uygulamalar ve kişiler eklenebiliyor. Canlı kutucuklar tıpkı Windows 8’de olduğu gibi otomatik olarak güncelleniyor ve kullanıcılara bildirim sağlıyor.
Arama Özelliği Tekrar Başlat Menüsünde Yerini Alıyor


Windows 10 ile gelen bir diğer yenilik ise arama satırının tekrar başlat menüsündeki yerini alması. Klasik yapısıyla dikkati çeken yeni arama sistemi hem lokal arama hem de web üzerinde arama gerçekleştiriyor.Tam Ekran Dayatmasına Son

Arayüze yönelik geliştirmelerden bir diğeri ise tam ekran uygulamalara yönelik. Windows 8 ile birlikte kullanıma sunulan Windows App Store uygulamaları işletim sisteminde tam ekran olarak çalışmaktaydı. Windows 10 ile birlikte tam ekran uygulamalar artık tamamen kullanıcının kullanım tercihine bırakılmış durumda. Kullanıcılar Windows App Store uygulamalarını ister tam ekran, isterlerse yeniden boyutlandırarak kullanabilecek.
                                                         Yeni Multitask Özelliği
                                                         
                                       

Microsoft’un Windows 10 ile birlikte el attığı alanlardan birisi de masaüstü görünümü. Yeni sürümde Multitask ekranını derleyip toparlamaya çalışan şirket, OS X’in Mission Control özelliğini andıran yeni bir yapı oluşturmuş. Böylec, masaüstü üzerinde açık olan pencereler kolayca görüntülenip istenilen uygulamaya geçiş yapılabiliyor. Ayrıca, sanal masaüstü özelliği sayesinde birçok uygulamayı tek masaüstünde görüntülemek yerine iş ve eğlence gibi farklı amaçlara yönelik masaüstleri tasarlanabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder