background img

The New Stuff

Gelecekte yaygınlaşacak 11 inanılmaz teknoloji


11 3 Boyutlu Yazıcılar
Bilgisayar ortamında tasarlanmış bir üç boyutlu çizimin katı formda basılması işlemidir.
Günümüzde bu teknikle; ayakkabı, tabanca veya gitar gibi nesneler basılabildiği gibi 10-15 yıl içinde diş, kemik ve hatta bazı iç organ üretiminin mümkün olabileceği düşünülmektedir.
10 Kablosuz Enerji Transferi
Kablosuz olarak elektrik aktarabilme işlemi şu an için çok verimli bir şekilde yapılamasa da bu teknolojinin kullanımı 2008 yılında kusursuz bir şekilde sergilenmişti. 
9 Düşünce Gücüyle Kontrol 
Günümüzde mikroelektrotlar ve çipler sayesinde insan beyni robotik uzuvlarla ilişkilendirilebilmekte ve bu robotik uzuvlar düşünce gücüyle kontrol edilebilmektedir.
8 Rüya Kayıt Cihazları
İnsan beyni dışarıya radyo dalgalarına benzer elektromanyetik bir radyasyon yaydığı için rüyalarımızı ve kabuslarımızı bir bilgisayar hafızasına kaydetmek teknik açıdan mümkündür.
7 Holografik Televizyonlar
Japonya'nın yayın kuruluşu NHK ev kullanımına uygun hologram televizyonlar üretmekte ve bu televizyonları 2017 yılında piyasaya sürmeyi planlamaktadır.
6 Sürücüsüz Akıllı Arabalar
Google'ın hızlı veya tedbirli gitmesi için farklı karakterler taşıyan insansız akıllı arabaları şu ana kadar bir milyon km'lik bir mesafeyi herhangi bir kaza yapmadan kat etmeyi başardı. 
5 Genetiği Değiştirilen Yiyecekler
Hollandalı bilim insanları son yıllarda kök hücreleri kullanarak test tüplerde et yetiştirebilmeyi başardılar. Kök hücrelerle yapılmış hamburgerlerin tadı normal olsa da sadece bir tanesinin bile üretim maliyeti 300.000 doların üstündedir. 
4 İnsansı Robotlar
Japonya'nın Osaka Üniversitesi'nde tasarlanan 'Astroid F' ve 'Geminoid F' isimli robot modelleri geliştirilmiş görüntü ve ses tanıma teknolojileriyle insan mimiklerini ve seslerini taklit edebilmektedirler.
3 Mekanik Dış İskelet veya Kostüm
Koşmak, zıplamak ve ağır yük taşımak gibi bazı eylemlerde askerlerin performanslarını arttırarak oksijen tüketim ihtiyaçlarını en az %10 oranında düşürmektedir.
Bazı modeller kişinin normalde kaldırabileceğinin 17 katı kadar ağırlık kaldırabilmesini ve 10 cm kalınlıktaki tahtaları tek yumruğuyla parçalayabilmesini sağlamaktadır.
2 Görünmezlik
Hızla geliştirilmekte olan meta-malzeme kullanım teknikleri cisimleri görünmezleştirmektedir.
Bu teknoloji ABD ordusu tarafından Irak savaşında pek çok kez kullanılmıştı.
1 Teleport
Geçtiğimiz yıllarda araştırmacılar bir fotonu 160 km uzaktaki bir noktaya teleport etmeyi başarmışlardı. Fakat şu anki imkanlarla bir insanı teleport etmenin en az 1 katrilyon yıl süreceği tahmin edilmektedir

0 yorum:

Yorum Gönder